Cum sa alegi cel mai bun cuptor electric pentru prajituri

Cauti un nou cuptor electric pentru casa ta, la care sa gatesti cele mai delicioase prajituri? Iata ghidul nostru pentru a face cumparaturile de electrocasnice o experienta mai placuta si fara griji.

Daca esti interesata sa faci tot soiul de prajituri sau chiar paine acasa, atunci un cuptor va fi foarte la indemana.

Tipuri de cuptor pentru prajituri

Exista doua tipuri principale de cuptoare: cuptor cu gaz si cuptor electric.

Cuptor cu gaz – Acestea folosesc conexiunea la gaz pentru a coace si nu necesita niciun fel de energie electrica. Aceste cuptoare sunt economice in utilizare, deoarece vor consuma doar gaz, resursa mai ieftina decat electricitatea.

Cuptor electric – Acestea vor folosi electricitatea pentru a coace mancarea, prajiturile si alte deserturi. Un cuptor electric este cel mai eficient tip de cuptor din punct de vedere al functionalitatii, deoarece asigura o distributie uniforma a caldurii in cuptor.

Ce trebuie sa iei in considerare inainte de a cumpara un cuptor?

Iata cateva lucruri de luat in considerare inainte de a alege un cuptor pentru coacerea prajiturilor acasa:

1. Tipul si capacitatea cuptorului

Trebuie sa raspunzi la doua intrebari pentru a decide: pentru cati oameni vei coace prajituri? Cat de des iti vei folosi cuptorul?

Daca cifrele nu sunt mari, poti alege un cuptor electric mic si compact.
Sa presupunem totusi ca coci mai frecvent si in cantitati mai mari si, de asemenea, ai suficient spatiu in bucatarie sau intentionezi sa iti reamenajezi bucataria. Atunci ar trebui sa alegi un cuptor electric incorporat sau cuptoare mai mari.

2. Marci de cuptor si buget

Pune-ti intrebarea: Care este bugetul meu pentru cumpararea cuptorului?

Exista o multime de marci pe piata, dar alege-le pe cele de incredere, deoarece aceasta este o investitie pe termen lung. Nu vei schimba un cuptor electric!

3. Moduri utile de coacere

Intrebarea la care trebuie sa raspunzi aici este: Ai nevoie de niveluri simple sau avansate de coacere?

Daca ai de gand sa coci doar prajituri, briose si torturi si daca bugetul tau este redus, alege un cuptor electric de capacitate mai mica, deoarece acestea au doar un singur mod de coacere.

Dar daca intentionezi sa faci paine sau feluri de mancare la gratar, alege cuptoare cu optiunea de rotisor, deoarece acestea vor oferi o experienta de coacere mai buna, datorita modurilor lor de coacere dedicate.

4. Setari de temperatura

Putine cuptoare au setari diferite de temperatura. Temperatura maxima disponibila in cuptoare ar putea fi cuprinsa intre 230 si 250 grade Celsius. Deci, trebuie sa alegi in functie de temperatura maxima de care ai avea nevoie.

In general, pentru toate coacerile, 230 grade Celsius sunt suficiente. Sunt necesare temperaturi mai ridicate pentru coacerea carnii rosii / de porc.

Cuptoarele mai mari au, de asemenea, optiunea ventilatorului care circula aerul in interiorul cuptorului pentru a asigura o gatire uniforma.

5. Temporizator

Cuptoarele au pe ele un cronometru pe care il setam conform cerintelor noastre de reteta. Putine cuptoare au mai mult de o ora de coacere pe cronometru. Cu toate acestea, toate cuptoarele sunt echipate cu optiunea „STAY ON”, astfel incat cuptorul sa continue sa coaca si sa nu se opreasca pana cand nu il opresti.

Sursa text: ziare.com

Lasă un răspuns

× Lasa-ți mesajul aici, va multumim
%d blogeri au apreciat: