Horror-ul cu buget redus The Wretched filmul nr. 1 al Americii, pe timp de pandemie

Difuzat în 45 de cinematografe drive-in din America weekendul acesta.

La începutul anului, principalele filme care ar fi urmat să aibă premiera în mai erau Fastv & Furious 9, Spiral: From the Book of Saw, Black Widow, Scoob și Artemis Fowl. Totuși, epidemia de coronavirus a obligat studiourile fie să amâne premierele, fie să le transfere pe platformele de streaming.

Dintre filmele lansate – totuși – pe ecran mare, anume în sistemele drive-in rămase încă deschise pe teritoriul Americii, cel care a avut cel mai mare succes conform Box Office Mojo este horror-ul independent The Wretched. Acesta a dominat clasamentele de când a avut premiera pe 1 mai. Joi, The Wretched – despre un adolescent care descoperă că o vrăjitoare rea locuiește lângă tatăl ei – a fost pe locul numărul 1 în America a treia săptămână la rând.

Succesul lui The Wretched nu are drept singur motiv lipsa competiției. Cum cinematografele din întreaga lume s-au închis din martie, distribuitorul filmului, IFC Midnight, și-a schimbat decizia și s-a îndreptat către drive-in-uri. „A fost șocant și oarecum nebunesc”, declară Brett Pierce, om crescut la Detroit, care a regizat filmul în colaborare cu fratele său Drew. Filmul a încasat peste 350.000 de dolari la box-office.

Brett a avut devreme o idee despre ce înseamnă un film cu buget scăzut datorită tatălui său Bart Price, cândva el însuși regizor aspirant, care a lucrat la efectele speciale pentru filmul de debut al lui Sam Raimi – The Evel Dead din 1981.

După ce s-au mutat la Los Angeles, cei doi au făcut în 2011 Deadheads, o comedie cu zombie. Perechea a valorificat ideea de a combina genul de filme cu vrăjitoare cu genul de filme cu monștri.

„Mi-a plăcut acest fundal mitologic despre o vrăjitoare numită Black Annie (Annie cea neagră), o vrăjitoare care locuiește sub un copac și care mănâncă copii”, susține Drew. „Am descoperit un alt fundal mitologic, baba Boo, această creatură vrăjitorească a miturilor din Apalași care fură pielea oamenilor. Le-am preluat și le-am combinat cu propriile noastre idei pentru filmul The Wretched”.

Sursa Text : cinemagia.ro

Lasă un răspuns

× Lasa-ți mesajul aici, va multumim
%d blogeri au apreciat: