Cea mai mare luptă din viața lui DAN SPĂTARU

Dan George Spătaru născut în 1939, la Aliman, Constanța a fost unul dintre cei mai prolifici cântăreți români de muzică ușoară.

 A cunoscut succesul cu un lung şir de slagare: „Țărăncuță, țărăncuță”, „Nici o lacrimă”, „Nu-ți șade bine când plângi”, „Nu m-am gândit la despărțire”, „Oare, oare, îți pare rău”, „În rândul patru”, „Drumurile”.

 Dan Spătaru a bătut, în Cuba, recordul la aplauze: 16 minute și 19 secunde:

prin 1967 am fost la un festival internațional în Cuba, la Varadero, unde sunt trecut în Cartea Recordurilor pentru aplauze: 16 minute și 19 secunde!”          

       După ce a cunoscut succesul, marele Dan Spătaru a început să guste uşor-uşor şi din plăcerile vieţii, căzând astfel, încă de tânăr în patima alcoolului.

           Artistul a avut mari problem, pânâ la vârsta de 37 de ani, din cauza băuturii, dar a reuşit să treacă peste acest viciu de unul singur.

”A murit la 28 de ani de când se lăsase de băutură, dar nu a venit niciodată să bea acasă. Aveam damingenele înşirate pe terasă, cu tot felul de băuturi, însă lui mereu îi plăcea ca paharul să fie vorbit. Chiar îl certam şi îi spuneam că, măcar dacă tot bea, să bea acasă. Iar el asta îmi răspundea că îi place ca paharul să fie vorbit. Bea mereu la discuţii, la restaurant, îşi chema prietenii. Era foarte generos cu ei, le dădea şi masa şi de băut…”, a adăugat Sida Spătaru.

    Timp de 28 de ani, Dan Săptaru s-a bucurat de o viaţă normală, alături de familia lui, nu fără a regreta faptul că a căzut în patima alcoolului. De acea perioadă rămasă într-un colţ umbrit din suflet, găsea puterea chiar să facă haz, când fusese declarat de mult câştigător în această luptă.

Mi s-a reproşat că îmi cam place şpriţul. Da, dar eu trebuie să beau de acum înainte multă apă minerală, ca să îl fac şpriţ pe ăla dinainte”,

     era gluma pe care îi plăcea cel mai mult să o spună spectatorilor, înainte să le cânte. Dan Spătaru a murit pe 8 septembrie 2004, în București. Moartea lui Dan Spătaru în urma unui infarct a adus la înmormântarea lui peste 10.000 de oameni.

sursa text: libertatea.ro

sursa foto: facebook.com/paginadanspataru/

Lasă un răspuns

× Lasa-ți mesajul aici, va multumim
%d blogeri au apreciat: